ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova

15:02 | 23.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus astăzi actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului Maia Sandu și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”, informează MOLDPRES.

Adrian Băluțel, șef al Cabinetului Președintelui, a specificat că țara noastră a fost, este și va rămâne în continuare prietenoasă cu toți oamenii care își doresc să trăiască în pace și bună înțelegere.

„Suntem un popor ospitalier, care și-a deschis brațele pentru oamenii care fug de război și o să-i ajutăm pe toți cei care sunt asupriți pentru că promovează pacea. Trupa Bi-2 a început să fie persecutată după ce membrii și-au exprimat poziția contra războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ei sunt printre cei mai populari și mai valoroși artiști din estul Europei. Muzica lor este apreciată de tineri și adulți, cu muzica lor au crescut generații la rând în Moldova. În țara noastră o să fie mereu loc pentru cei care își doresc pacea, contribuie la dezvoltarea culturii, educației civice și prieteniei interetnice”, a spus Adrian Băluțel.

Dosarele de obținere a cetățeniei vor fi prezentate șefei statului, Maia Sandu.

img24002974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!