ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național „Satiricus I. L. Luca Caragiale” readuce în scenă spectacolul „Maestrul și Margarita”

18:31 | 23.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Satiricus I. L. Luca Caragiale” va avea loc joi, 25 aprilie, la ora 18.30, spectacolul „Maestrul și Margarita” de Mihail Bulgakov, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, este un spectacol excentric căruia îi putem detecta un cert filon poetic şi o naraţiune sarcastică de tip cinematografic, fără a avea sentimentul că am spus astfel ceva cu adevărat important şi definitoriu despre caracterul profund şi polifonic al reprezentaţiei. Alexandru Grecu clădeşte „Maestrul şi Margareta” într-o particulară şi inventivă rezonanţă cu stranietățile textului. Spectacolul se joacă în 7 limbi.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul „Frunze de dor” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte.

Tot joi, la ora 19.00,  Teatrul „Luceafărul” va prezenta spectacolul „12 oameni furioși” după un text de scriitorul american Reginald Rose, adaptat de Liliana Popușoi, în regia lui Slava Sambriș. Spectacolul încearcă să răspundă la întrebarea: care e comportamentul nostru în situațiile când viața unui om depinde de noi?

Teatrul „Geneza Art” își așteaptă publicul joi, la ora 19.00, la spectacolul „Colecționarul”, după romanul semnat de scriitorul englez John Fowles, în regia Danielei Burlac. Spectacolul reunește o echipă din care fac parte: regizoarea și actrița Daniela Burlaca și actorii din distribuție: Nicu Țurcanu și Andrei Porubin. Coregrafa este semnată de Irina Slobodeaniuc, scenografia –  Daniela Burlaca, costume – Evgheni Hudorojcov.

img24002979

img24002979

img24002979

img24002979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!