ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eparhia Moscovei suspendă de la slujire preotul care a oficiat parastasul lui Aleksei Navalnîi

11:19 | 24.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Eparhia Moscovei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse a anunțat marți, pe site-ul său, că preotul care a oficiat parastasul lui Aleksei Navalnîi a fost suspendat de la slujire pentru o perioadă de trei ani, scrie Reuters, citată de Agerpres și Moldpres.

Motivul sancțiunii împotriva preotului Dmitri Safronov nu a fost specificat de către instituție. În plus, el a fost transferat la o altă biserică și va îndeplini rolul de dascăl acolo.

„La finalul perioadei de suspendare, în funcție de răspunsul preotului la locul său de ascultare, se va lua o decizie cu privire la posibilitatea continuării sale în slujirea preoțească”, se arată în comunicatul emis de eparhie.

Safronov a condus în data de 26 martie o slujbă de pomenire la care au participat mii de persoane, în memoria lui Aleksei Navalnîi, cel mai renumit dizident rus, decedat în februarie la vârsta de 47 de ani într-un lagăr din Siberia.

img24002993

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!