ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subiectul armonizării legislației de mediu cu acquis-ul european discutat de ministrul Mediului și Ambasadorul României la Chișinău

13:15 | 24.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Subiectul armonizării legislației de mediu cu acquis-ul european a fost discutat de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, în timpul unei întrevederi cu Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, informează MOLDPRES.

Cei doi oficiali au discutat despre importanța consolidării cooperării în protecția pădurilor și implementarea eficientă a mecanismelor de trasabilitate a lemnului.

„Am fost bucuros să-l salut la Ministerul Mediului pe Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Turcanu. Am discutat despre relațiile strânse de prietenie dintre țările noastre și am exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de România. Am apreciat colaborarea constructivă în domeniul mediului și reiterat importanța consolidării cooperării noastre în ceea ce privește protecția pădurilor, cu accent pe implementarea eficientă a mecanismelor de trasabilitate a lemnului. De asemenea, am abordat subiectul armonizării legislației de mediu cu acquis-ul european și am subliniat importanța instruirii continue a personalului ministerului și a schimbului de expertiză între echipele noastre”, a spus ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

La rândul său, Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a specificat că la întrevedere s-a discutat despre „demersurile întreprinse în procesul de integrare europeană și despre planurile ambițioase pentru reformarea ministerului și a agențiilor din subordine”.

Cei doi oficiali și-au propus să consolideze cooperarea în domeniu pentru a facilita procesul de aderare la UE.

img24003005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!