ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Pe 17 noiembrie vor avea loc alegeri locale noi în orașul Căușeni

17:16 | 24.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 17 noiembrie curent alegeri locale noi în orașul Căușeni. Decizia a fost luată astăzi în urma sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) în legătură cu încetarea, înainte de termen, a mandatului de primar în această localitate, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, prin actul de constatare, ANI l-a decăzut pe primarul ales în cadrul alegerilor locale generale din 2023 din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența conflictului de interese.

„În temeiul Încheierii Curții Supreme de Justiție din 3 aprilie 2024, persoana în cauză fost înscrisă, la această dată, în Registrul persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani”, a precizat CEC.

De asemenea, în ședința de astăzi, CEC a confirmat persoanele responsabile de finanțe – trezorierii a patru partide politice pentru perioada campaniei electorale a alegerilor locale noi și parțiale din 19 mai 2024. Alte hotărâri ale Comisiei au vizat ridicarea și atribuirea mandatelor de consilier în consiliile locale și raionale.

img24003012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!