ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

36 persoane au beneficiat anul trecut de implant cohlear

17:17 | 24.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Treizeci și șase de persoane cu deficiențe de auz au beneficiat în 2023 de implant cohlear acoperit din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM), cu șaptesprezece persoane mai mult comparativ cu anul 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, de implant au beneficiat 14 copii și 22 adulți.

Operația de implant cohlear se numără printre cele mai costisitoare cazuri finanțate din fondurile AOAM. Costul mediu al unui caz tratat, inclusiv consumabilele costisitoare, a fost anul trecut de circa 447 de mii de lei. Pentru cele 36 intervenții, în 2023, din fondurile AOAM au fost alocate peste șaisprezece milioane de lei.

Pentru anul curent, în cadrul programului special „Implant cohlear” au fost contractate 32 de cazuri în valoare totală de circa 14 milioane de lei.

Implantul cohlear este un dispozitiv care permite procesarea sunetului și vorbirii pentru persoanele cu pierdere severă a auzului.

img24003013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!