ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul „Vreau să cânt acasă” continuă la Sala cu Orgă

20:20 | 24.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. La Sala cu Orgă din Chișinău, va avea loc joi, 25 aprilie, la ora 18.00, un concert susținut de pianistele Olga Cinkoburova și Julia Gubajdulina, stabilite de mai bine de două decenii în Croația, informează MOLDPRES.

În cadrul proiectului „Vreau să cânt acasă vor participa, de asemenea, Ana Spânu-Rusnac (Moldova-Belgia) și Olga Vlaicu (vioară). Solistele Olga Cinkoburova și Julia Gubajdulina vor fi acompaniate de Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor – Cristian Florea. În program: M. De Falla - Suita spaniolă (transcriere pentru vioară și pian de Paul Kochanski), C. Franck - Sonata în La major pentru vioară și pian, F. Mendelssohn - Simfonia nr. 7 în re minor, J. S. Bach - Concertul în do minor pentru două piane și orchestră, BWV 1060.

Vineri, 26 aprilie, la ora 18.00, Palatul Republicii va găzdui un concert cu genericul „Prezintă Constantin Moscovici” , în cadrul proiectului „Lumina vine din suflet”, care invită publicul în lumea muzicii sacre, academice, ambientale, spirituale - pentru a retrăi împreună marele adevăr al nașterii, vieții și al eternității. În program - creații de: Franz Schubert, Felix Mendelssohn, Eugen Doga, Mario Pecorario, Jacques Revaux, Jeff Buckley, St. Bernard of Clairvaux, James Last, Naomi Shemer s.a. Evoluează naistul Constantin Moscovici, susținut de orchestra simfonică mixtă și Formația «Avanti». Invitați speciali – Valentina Nejel și Ansamblul de naiști de la Liceul «Universul». Prezintă – Andrei Porubin.

Sâmbătă, 27 aprilie, la ora 14.00, Arena Chișinău își așteaptă publicul la un concert cu genericul „Născut în Moldova”. Pe scenă vor evolua: Satoshi, Carla's Dreams, Magnat & Feoctist, Dara, Olga Verbițchi, Aliona Moon, Nemax Marej și Tensso. Organizator: Versus Artist.

Duminică, 28 aprilie, la ora 16.00, Sala cu Orgă va oferi publicului un concert educativ pentru copii și părinți cu genericul „În ritmuri de Jazz”, de Ziua Internațională a Jazz-ului cu participarea elevilor de la instituțiile de învățământ muzical, a profesorilor și studenților Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, a elevilor Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Școlii de Arte „Alexei Stârcea” și Școlii de Muzică „Eugen Doga”. Prezintă Irina Martîniuc.

În aceeași zi, la ora 18.00, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” organizează la Palatul Republicii un concert cu invitații din Germania, membrii Orchestrei de coarde „L’orchestra Isedici”, care, având o activitate vastă în cadrul numeroaselor festivaluri și concerte din întreaga lumea cuceresc inimile melomanilor prin sunetul minunat și abilitatea de a descoperi și experimenta noi senzații sonore. Alături de ei va evolua soprana și artista de teatru Arlinda Morava, care, având rădăcini albaneze, a reușit să se integreze cu succes în spațiul cultural românesc. Dirijor – Mihail Agafița.

img24003016

img24003016

img24003016

img24003016

img24003016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!