ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suedia va oferi un nou sprijin Moldovei, în valoare de circa 120 mii de euro

10:11 | 25.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Suedia va oferi un nou sprijin Moldovei, în valoare de circa 120 000 euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Anunțul a fost făcut de Secretarul de stat Christian Danielsson aflat într-o vizită la Chișinău, informează MOLDPRES.

Din delegația suedeză face parte și Torbjörn Sohlström, director general pentru afaceri politice. Oficialii au anunțat că vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Secretarul de stat Danielsson a anunțat, de asemenea, că Suedia oferă un nou sprijin Moldovei, în valoare de circa 120 000 euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Acest sprijin suplimentar va completa actualul sprijin suedez pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în Moldova.

„Sunt impresionat de reziliența Moldovei împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Suedia va rămâne angajată să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a opinat Danielsson.

Sprijinul Suediei pentru Moldova a crescut în ultimii ani. În 2023, sprijinul s-a ridicat la 42 milioane euro.

img24003024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!