ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiștii IGSU participă la Conferință și Expoziție ENEA 2024

10:17 | 25.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. În perioada 24-26 aprilie reprezentanții IGSU participă la Conferință și Expoziție ENEA 2024. Evenimentul are loc în orașul Valencia, Spania și este organizat de Asociația europeană a numărului de urgență, comunică MOLDPRES.

Expoziția a reunit peste 800 experți internaționali din domeniul situațiilor de urgență, inclusiv și peste 30 întreprinderi private, care au prezentat tehnologii informaționale de ultima generație dezvoltate pentru avertizarea, înștiințarea populației, precum și gestionarea informațiilor operative în situații de risc.

În cadrul Conferinței sunt abordate mai multe aspecte printre care dezvoltarea sistemelor informaționale în domeniul protecției civile, optimizarea răspunsului în situații de urgență, prezentarea tehnologiilor de comunicare de ultimă generație și strategiile de gestionare a crizelor.

Participarea delegației IGSU la Expoziție ENEA 2024 a fost organizată în cadrul proiectului MD-ALERT-STUDY cu genericul „Studiu de fezabilitate și documentație specifică pentru implementarea Sistemului Național de Avertizare timpurie”.  Programul este finanțat de Comisia Europeană și are drept scop preluarea de specialiștii IGSU a celor mai bune practici europene, dar și celor internaționale, care vor beneficia în procesul de elaborare a unui studiu de fezabilitate necesar pentru crearea și implementare Sistemul de avertizare a populației în caz de situații de urgență în Republica Moldova.

Comunitatea ENEA include peste 1500 de reprezentanți ai serviciilor de urgență din peste 80 de țări din întreaga lume, precum și  peste 200 de membri ai Parlamentului European.

img24003025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!