ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a transmis prima contribuție la pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru anul 2024

10:22 | 25.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova a transmis prima contribuție la pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru anul 2024. Anunțul a fost făcut astăzi de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, informează MOLDPRES.

„În 2023 am reușit să transmitem o contribuție consistentă și bine argumentată, apreciată corespunzător și de colegii din Comisie. Acest fapt demonstrează atât determinarea noastră de a avansa pe calea euro-integrării, cât și acțiunile ferme pe care le-am întreprins pentru a apropia țara de UE. Suntem hotărâți să muncim, cu implicare maximă, și în 2024”, a declarat Cristina Gherasimov.

Oficialul a mulțumit colegilor din toate instituțiile pentru contribuție - Guvern, Președinție și Parlament, ministere și agenții de stat, societate civilă, mediu de afaceri și diasporă. „Suntem hotărâți să muncim, cu implicare maximă, și în în acest an. Integrarea europeană este proiectul nostru al tuturor, iar miza lui este să asigure pacea și să facă mai bună viața oamenilor”, a subliniat Cristina Gherasimov.

Republica Moldova participă la acest exercițiu pentru al doilea an consecutiv, scopul lui fiind evaluarea progreselor făcute de statele candidate în realizarea reformelor pe fiecare capitol al aquis-ului comunitar.

img24003026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!