ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansată a treia ediție a concursului „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”

14:22 | 25.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Colectivele de copii din întreaga țară sunt invitate să participe la ediția a treia a concursului de creație cu genericul „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”, care se va desfășura în perioada 25 aprilie – 25 mai 2024, transmite MOLDPRES.

La concurs se pot înscrie colectivele de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani (categoria I) și 11 și 16 ani (categoria II) prin organizarea de activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă, cum ar fi campanii de informare, mesaje video, video scurte, dezbateri, lecții deschise, eseuri, jocuri intelectuale, flash-mob, etc. Vor fi apreciate și premiate 6 instituții/clase pentru cele mai reușite și frumoase activități.

Concursul are un caracter educativ și își propune să ofere elevilor din ciclul de învățământ primar și gimnazial posibilitatea de a contribui la economisirea de energie și de a promova măsurile de eficiență energetică și sursele regenerabile de energie, care sunt importante pentru asigurarea tranziției energetice a țării și sunt o sarcină de bază a Uniunii Europene în acest domeniu.

„Această săptămână dedicată eficienței energetice este și o oportunitate de a învăța, de a crește și de a inspira schimbarea în rândul viitoarei generații. Formarea abilităților practice și implicare activă a copiilor sunt elemente esențiale ale procesului educațional. Prin acest concurs promovăm nu doar conceptul de eficiență energetică, ci și modul în care acesta poate fi implementat în viața de zi cu zi. Învățând de mici să gestioneze eficient energia și resursele, copiii devin pilonii unei societăți mai durabile”, a menționat Ion Muntean, directorul Centrului Național pentru Energie Durabilă.

La concurs pot participat grupuri de elevi din clasă sau din întreaga instituție de învățământ. Lucrările vor fi prezentate până la 25 mai, în format text, video, poze, PowerPoint sau PDF.

Câștigătorii vor fi premiați în cadrul Săptămânii Energiei Durabile a Uniunii Europene (EUSEW), care va avea loc în perioada 11-13 iunie, 2024. Săptămâna Energiei Durabile a Uniunii Europene (EUSEW) este unul din cele mai importante evenimente anuale, dedicate eficienței energetice și surselor de energie regenerabilă organizat de Comisia Europeană.

Actuala ediție a concursului este organizată de către Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) în parteneriat cu și Ministerul Energiei al Republicii Moldova și cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și al Guvernului Danemarcei, cu ocazia Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW).

img24003040

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!