ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Ziua Europei, președintele Maia Sandu invită toți cetățenii să sărbătorească împreună în PMAN: „În această zi sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană”

17:00 | 25.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. De Ziua Europei, șefa statului Maia Sandu îi invită pe toți cetățenii să sărbătorească împreună. Evenimentul va fi organizat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) de Guvernul Republicii Moldova în colaborare cu delegația Uniunii Europene, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că acum șapte decenii, la 9 mai 1950, a fost pusă piatra de temelie pentru pacea și unitatea de care se bucură țările din Uniunea Europeană. „Și în Republica Moldova în această zi este marcată Ziua Europei, zi în care, sărbătorim năzuința noastră de a face parte din familia europeană și drumul nostru către o viață în bunăstare, siguranță și bună înțelegere pentru toți moldovenii”, a spus Maia Sandu.

Cu acest prilej, președintele a venit cu un îndemn către toți cetățenii. „Vă invităm pe toți, alături de familie și prieteni, să celebrăm împreună Ziua Europei în PMAN la un eveniment organizat de Guvernul Republicii Moldova în colaborare cu delegația Uniunii Europene. Vom discuta despre lucrurile cu care se mândrește Moldova, veți avea ocazia să vorbiți cu Cabinetul de miniștri, să vizitați alături de copii Casa Guvernului, să aflați despre proiectele prin care construim Moldova Europeană și să vă bucurați de concertul din seara de 9 mai. Europa ești Tu! Moldova Europeană suntem Noi!”, a afirmat Maia Sandu.

În acest an, Ziua Europei are genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa ești tu!”. Agenda evenimentelor poate fi văzută aici.

img24003051

img24003051

img24003051

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!