ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O schemă de organizare a migrației ilegale pentru zeci de cetățeni ai Turciei a fost deconspirată de oamenii legii

08:54 | 26.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Poliției de Frontieră, au deconspirat o schemă de migrație ilegală pentru zeci de cetățeni ai Turciei în alte state, cu un venit astfel generat de aproape 200.000 euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, membrii grupului ar fi contribuit la organizarea călătoriilor ilegale în Moldova, Turcia, Ucraina, România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Georgia.

Recent au fost reținuți patru membri ai grupului cu vârste cuprinse între 21-47 ani și au fost acumulate probe care să permită atribuirea statutului de bănuit și în privința a două femei cu vârste de peste 30 și peste 60 de ani. Aceștia-și convingeau inclusiv rude apropiate ca să le vândă acte de identitate, ori să le confecționeze, ca mai apoi să le ofere contra cost, pentru ca să le folosească la organizarea migrației ilegale.

În acest caz oamenii legii au desfășurat 27 de percheziții. În urma acestora au fost ridicate ștampile și clișee ale autorităților de frontieră din România; ștampile ale ofițerilor de stare civilă din România, precum și una a Direcției publice de evidență a persoanelor și stare civilă din București; clișee ale autorităților de frontieră din Statele Unite ale Americii; acte de identitate false; telefoane care conțin informații despre comiterea infracțiunii.

Urmează ca dosarul să fie investigat în continuare și cu implicarea Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA.

img24003063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!