ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radio Moldova sărbătoreşte ce-a de-a 84-a aniversare

12:06 | 30.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Postul public Radio Moldova marchează astăzi 84 de ani de activitate, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, directorul Radio Moldova, Alexandru Dorogan a declarat că această zi este o sărbătoare de familie, cînd, de obicei, se adună împreună cu colegii pentru a discuta despre realizările lor şi despre ceea ce au de făcut în viitor. 

„Grija noastră este să avem un serviciu public, care este în slujba ascultătorilor de orice vîrstă şi interese, să le propunem produse de calitate, să respectăm şi să promovăm valori şi principii precum responsabilitatea, corectitudinea, credibilitatea, echidistanţa, pluralismul politic şi social. Am diversificat grila de programe.  Am încercat să punem accent pe informare, ca să putem face faţă concurenţei televiziunii şi internetului”, a accentuat Alexandru Dorogan. 

Potrivit sursei citate, în viitorul apropiat la Radio Moldova va fi creat un post de radio pe net pentru copii, generaţia care are nevoie de informaţie.

„Prin acest post de radio ne propunem să ne creştem o nouă generaţie de ascultători , oferindu-le spectacole, programe didactice, literare, informative etc. Noul post de radio va fi o platformă pentru copiii din ţară, dar şi pentru cei din diasporă care vor fi informaţi despre realităţile din ţară. Copiii sînt viitorul nostru şi noi trebuie să avem grijă de viitor”, a precizat directorul postului public de radio.

Potrivit site-ului postului public Radio Moldova, de-a lungul anilor, în arhiva sonoră a radiodifuziunii naţionale s-au depozitat peste 70 de mii de exemplare de înregistrări muzicale pe diferite suporturi şi peste 20 de mii de exemplare de benzi vorbite. Şapte ani de audiţie non-stop i-ar fi necesare unei persoane în încercarea de a le parcurge integral. 

Cea mai vîrstnică jurnalistă de la Radio Moldova este Tamara Dorogan, care activează din 1966, fiind cu cel mai mare stagiu de activitate. 

Radio Moldova îşi are începutul la 30 octombrie 1930, cînd în oraşul Balta din fosta RASSM a fost deschis primul post de radio moldovenesc.

img14000547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!