ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania susţine ADR Nord în dezvoltarea serviciilor publice

16:22 | 30.10.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. „Cooperarea intercomunitară, instrument de dezvoltare a serviciilor publice locale” - acesta  a fost genericul unui atelier de lucru organizat ieri la Bălţi de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), comunică MOLDPRES. 

Organizatorii şi-au propus să inițieze un dialog între administraţiile publice locale din zona de nord a ţării pentru a presta în comun servicii de aprovizionare cu apă și canalizare eficient și la un înalt nivel al calităţii. 

Potrivit moderatorilor, cooperarea intercomunitară poate îmbunătăți calitatea serviciilor de utilitate publică. Promovarea acestora din perspectivă regională poate eficientiza folosirea resurselor și moderniza modalitățile de prestare a serviciilor. Împreună cu participanții experții GIZ au identificat avantajele cooperării intercomunitare și mecanismele necesare pentru prestarea în comun a serviciilor de aprovizionare cu apă şi canalizare. În acest sens va fi folosită şi experienţa acumulată la realizarea proiectelor de dezvoltare regională.

În opinia directorului ADR Nord, Ion Bodrug, este binevenită asocierea voluntară a unităților administrativ-teritoriale interesate de prestarea în comun a serviciilor publice. „Pentru a oferi servicii de calitate și a le regionaliza este necesară o cooperare la nivel intercomunitar. Sperăm că vom reuşi graţie suportului continuu din partea GIZ în procesul de modernizare a serviciilor publice locale în Regiunea de Dezvoltare Nord”, a menţionat Bodrug.



img14000557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!