ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful statului a avut o întrevedere cu membrii delegaţiei Grupului Alianţei progresiste a socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European

17:22 | 31.10.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu membrii delegaţiei Grupului Alianţei progresiste a socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, comunică MOLDPRES cu referire la  Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale

Şeful statului a apreciat sprijinul constant acordat de Parlamentul European autorităţilor de la Chişinău în procesul de integrare în spaţiul comunitar. 

Nicolae Timofti a declarat că gestul de solidaritate al instituţiilor europene faţă de ţara noastră, exprimat prin liberalizarea pieţei comunitare pentru produsele moldoveneşti va permite producătorilor moldoveni să depăşească dificultăţile temporare din prezent. 

Preşedintele Timofti a subliniat că Acordul de Asociere cu UE oferă Republicii Moldova o şansă unică de modernizare a ţării, care va permite consolidarea instituţiilor democratice şi creşterea nivelului de trai al populaţiei. 

Membrii delegaţiei Grupului Alianţei progresiste a socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European au salutat progresele înregistrate de Republica Moldova în parcursul său european. 

Eurodeputatul bulgar Serghei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, l-a informat pe preşedintele Nicolae Timofti că Parlamentul European va ratifica pe 13 noiembrie a.c. Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. 

„Acordul de Asociere, precum şi abolirea regimului de vize, nu au fost dăruite Republicii Moldova, ci au fost cîştigate de cetăţeni şi de clasa politică de la Chişinău datorită reformelor implementate”, a precizat Serghei Stanishev. 

Europarlamentarul şi-a exprimat convingerea că în cadrul scrutinului legislativ din 30 noiembrie a.c. cetăţenii moldoveni vor da dovadă de maturitate politică şi vor alege forţele politice capabile să le ofere un viitor european. 

Eurodeputatul român Andi Cristea, preşedinte al delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Republica Moldova – UE, a declarat că Republica Moldova are o vocaţie europeană. „Implementarea riguroasă a reformelor va permite cetăţenilor moldoveni să beneficieze cît de curînd de avantajele Acordului de Asociere cu UE”, a conchis Andi Cristea.

img14000613

img14000613

img14000613

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!