ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru Ziua naţională de înverzire a plaiului se vor cheltui 1,5 mln de lei

13:03 | 12.11.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Pentru desfăşurarea Zilei naţionale de înverzire a plaiului programată pentru sîmbătă, 15 noiembrie, Agenţia de Stat “Moldsilva” va pune la dispoziţia administraţiilor publice locale material săditor în valoare de 1,5 milioane de lei. Anunţul a fost făcut astăzi la o conferinţă de presă de către directorul general al instituţiei, Ştefan Chitoroagă, informează MOLDPRES. 

Potrivit oficialului, în cadrul acestei campanii vor fi plantaţi arbori şi arbuşti atît în fondul forestier, cît şi pe alte terenuri, fiind amenajate fîşii şi pasaje silvice din preajma drumurilor şi a bazinelor acvatice. “Lucrările vor fi coordonate de autorităţile locale şi întreprinderile subordonate Agenţiei “Moldsilva”, a menţionat Ştefan Chitoroagă. 

În acest context, conducerea instituţiei a cerut primarilor localităţilor să organizeze lucrul în aşa fel ca să fie create spaţii verzi prioritar în preajma drumurilor recent reparate sau construite, noilor edificii şi pe plantaţiile degradate. 

În anul curent, de  Ziua naţională de înverzire a plaiului “Un arbore pentru dăinuirea noastră”, angajaţii Preşedinţiei se vor deplasa la Întreprinderea Silvică Orhei. Lucrătorii Guvernului sînt aşteptaţi la ÎS Străşeni, iar cei ai Parlamentului - la ÎS Hînceşti. Colectivul Agenţiei de Stat “Moldsilva” se va afla pe 15 noiembrie în pădurea din Hîrbovăţ din gestiunea  ÎS Tighina. 

Ziua naţională de înverzire a plaiului este marcată prin decret prezidenţial în fiecare a treia sîmbătă din luna octombrie, însă în acest an a fost amînată din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile plantării.

img14000933

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!