ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a lansat discuţiile pe marginea instituirii unei Platforme a Societăţii Civile, stipulată în Acordul de Asociere RM – UE

11:49 | 20.12.2014 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a lansat discuţiile pe marginea creării Platformei Societăţii Civile, stipulată în articolul 442 din Acordul de Asociere RM-UE organizînd, pe parcursul ultimelor săptămîni, mai multe întrevederi cu reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, ai sindicatelor şi patronatelor din R. Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

 

Platforma urmează să funcţioneze ca un for de discuţii şi schimb de informaţii între reprezentanţii societăţii civile din Republica Moldova şi UE pe marginea implementării Acordului de Asociere. Acordul prevede că Platforma Societăţii Civile urmează să fie formată din reprezentanţi ai societăţii civile din UE, inclusiv membri ai Comitetului Economic şi Social European, şi din reprezentanţi ai societăţii civile din țara noastră. Platforma va stabili propriile reguli de procedură şi intervale de timp la care se va reuni, fiind prezidată alternativ de către Comitetul Economic şi Social European, şi respectiv, de reprezentanţii societăţii civile din R. Moldova.

 

Astfel, societatea civilă din R. Moldova urmează să decidă asupra organizațiilor care urmează să reprezinte țara noastră în cadrul Platformei, să stabilească modalitatea de selectare a acestora, precum şi mandatul de activitate.

 

La primele reuniuni consultative. participanţii la discuţii şi-au asumat rolul de grup de iniţiativă care va impulsiona procesul de coagulare a părţii moldoveneşti în cadrul Platformei Societăţii Civile.

 

În context, organizaţiile neguvernamentale interesate de a lua parte la procesul de constituire a PSC, sînt invitate să contacteze următoarele persoane:

 

Alexei Buzu, preşedintele Consiliului ONG ([email protected] )

Lilia Snegureac, secretar al Platformei Societăţii Civile pentru Europa ([email protected] )

 

 

 

 

 

 

img14002190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!