ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Seulul acuză Phenianul de a fi la originea atacului cibernetic împotriva Sony

14:36 | 20.12.2014 Categorie: Externe

Seul, 20 dec. /MOLDPRES/. Coreea de Sud a acuzat sîmbătă Coreea de Nord de a fi responsabilă de atacul cibernetic împotriva grupului Sony Pictures, afirmând că acest atac are similitudini cu cel de anul trecut care a vizat bănci și agenții de presă sud-coreene și care a fost imputat tot Phenianului, informează AFP, citat de AGERPRES şi MOLDPRES.

Seulul a declarat că este gata să colaboreze cu Washingtonul în privința informațiilor "legate de atacul cibernetic împotriva Sony" și să consolideze cooperarea internațională pentru a face față noilor amenințări informatice.

Sony a fost la sfîrșitul lunii noiembrie victima unui atac informatic de anvergură revendicat de grupul de hackeri GOP ("Guardians of Peace" — "Gardienii Păcii"), în cursul căruia au fost furate numeroase informații, unele fiind făcute publice.

Acest atac a determinat Sony Pictures să anuleze lansarea filmului "The Interview". Filmul, o comedie privind un complot al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, a stârnit reacții vehemente la Phenian.

Coreea de Nord continuă să respingă însă orice implicarea sa în atacul informatic pe care FBI, poliția federală americană, i l-a atribuit în mod clar. "Țara noastră nu are nici o legătură cu acest atac", a declarat pentru AFP consilierul politic al Coreii de Nord la ONU, Kim Song.

img14002198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!