ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PCRM a acceptat invitaţia la dialog a PLDM şi PDM

14:18 | 13.01.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a acceptat invitaţia Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidului Democrat din Moldova (PDM) de a iniţia dialogul în contextul creării unei majorităţi parlamentare. Prima întrevedere va avea loc chiar astăzi. Informaţia a fost confirmată pentru MOLDPRES de către secretarul executiv al PCRM Artur Reşetnicov.

El a declarat că în cadrul discuţiilor PCRM nu va înainta anumite condiţii, ci doar va expune viziunile formaţiunii pe marginea anumitor subiecte. „Noi vom expune viziunile noastre, care sînt cunoscute. Pe noi ne îngrijorează faptul că societatea este divizată şi credem că datoria politicienilor este să dea exemplu de consolidare a societăţii, întărind independenţa, suveranitatea, neutralitatea statului”, a spus Reşetnicov.

Deputatul a mai adăugat că PCRM nu va începe dialogul cu PLDM şi PDM „cu partajarea sau cu solicitarea de functii”. „PCRM este pregătit pentru dialog, pentru formarea cît mai urgentă a guvernării”, a conchis Reşetnicov.

În seara zilei de ieri, după o nouă rundă de negocieri între PLDM, PDM şi PL, liderii democraţilor şi liberal democraţilor au declarat că formatul negocierilor trebuie extins prin invitarea la discuţii şi a reprezentanţilor PCRM. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!