ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ştefan Vodă şi Otaci au fost organizate dezbateri asupra Planului bazinului hidrografic Nistru

11:48 | 27.01.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului cu suportul Fondului Provocările Mileniului a desfăşurat la Ştefan Vodă şi Otaci consultări publice asupra proiectului Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru. În cadrul dezbaterilor au fost prezentate propuneri pentru îmbunătăţirea stării resurselor de apă, comunică MOLDPRES.

La şedinţele organizate în cele două oraşe au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mediului de afaceri, regiilor „Apă-Canal”, Centrelor teritoriale de sănătate publică, ai societăţii civile  din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Drochia, Ocniţa şi Donduşeni.

În urma discuțiilor  de la Ştefan Vodă  a fost propusă includerea în planul sus-numit a mai multor activităţi cum ar fi remedierea terenurilor poluate,  construcția stațiilor de tratare a apelor uzate pentru fabricile de vin de la Tudora și Purcari, reabilitarea albiei vechi a Nistrului și a rîului Botna, amenajarea izvoarelor și fîntînilor ş.a.

La întrunirea de la Otaci  a fost propusă  lichidarea sondelor  ce constituie principala sursă de poluare a apelor subterane, elaborarea unui program de reabilitare a iazurilor și lacurilor de acumulare, reabilitarea albiei rîului Cubolta etc.

Fondul Provocările Mileniului Moldova și Ministerul Mediului desfăşoară  consultări  publice privind elaborarea Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru în perioada 21 ianuarie - 26 februarie curent. Dezbaterile urmează să fie organizate  în şapte raioane și municipiul Chișinău cu scopul de a informa și implica populația în crearea documentului ce va contribui la îmbunătățirea managementului resurselor de apă în bazinul  rîului Nistru.

 

img15000508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!