ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova ar putea avea o linie feroviară de mare viteză ce va uni Chișinăul cu București şi Kiev

14:40 | 29.01.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova ar putea avea o linie feroviară de mare viteză care să unească Chișinăul cu București și Kiev, informează MOLDPRES.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat recent la Istanbul, Turcia cu conducerea ministerelor de profil din România și Ucraina despre inițierea unui proiect regional comun de construcție a liniei de tren respective.

”Urmează să avem o decizie de principiu, după care să trecem la elaborarea proiectelor de investiții și a studiilor de fezabilitate, pentru a vedea opțiunile, costurile și identificarea surselor de finanțare”, a punctat Vasile Botnari.

În context, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore a menționat că autorităţile române deja negociază cu companii din China realizarea unei legături feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Iaşi, care să continue şi spre Republica Moldova.

Viceministrul Infrastructurii din Ucraina, Oksana Reiter, de asemenea s-a arătat interesat de realizarea unui asemenea proiect.



 

img15000583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!