ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Serbia

15:46 | 11.03.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Serbia. Cabinetul de Miniştri a aprobat astăzi proiectul de lege privind ratificarea Acordului dintre Guvernele celor două state privind abolirea regimului de vize, informează MOLDPRES.

Astfel, cetăţenii ţării noastre, deținători ai pașapoartelor biometrice, vor putea intra, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul Serbiei, pentru o perioadă ce nu depăşeşte 90 de zile în decurs de şase luni de la data primei intrări. Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat la ședința Guvernului că scutirea de viză nu va acorda beneficiarilor dreptul de a se angaja în cîmpul muncii în Serbia.

Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Serbia privind abolirea regimului de vize pentru cetăţenii acestora a fost întocmit la Bucureşti, România, la 23 decembrie 2014. Deocamdată nu se cunoaşte data exactă la care acesta va intra în vigoare.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15001622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!