ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bustul poetului Grigore Vieru va fi edificat în oraşul Călăraşi

15:52 | 11.03.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Bustul poetului Grigore Vieru va fi edificat în oraşul Călăraşi. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Bustul va fi instalat pe strada Mihai Eminescu, vizavi de Biblioteca Publică Raională ”Grigore Vieru” din Călăraşi. Potrivit ministrului Culturii Monica Babuc, cheltuielile pentru proiectarea bustului şi amenajarea terenului aferent acestuia vor fi acoperite din surse financiare provenite din donaţii şi din contribuţiile consilierilor orăşeneşti. 

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935 în satul Pererîta, raionul Briceni. A semnat peste 60 de cărţi de versuri pentru copii şi maturi. Creaţia sa a fost editată în 15 ţări. În 1996 a fost decorat cu „Ordinul Republicii”. În 1990 a fost ales membru de onoare, iar în 1993 - membru corespondent al Academiei Române. S-a stins din viaţă la 18 ianuarie 2009 în urma unul accident rutier.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15001623

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!