ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BERD va finanţa programele de ameliorare a mediului de afaceri din Republica Moldova

17:44 | 13.03.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Stephane Bride, ministru al Economiei, a avut astăzi o întrevedere cu Julia Otto, directorul Reprezentanţei din Republica Moldova a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre activitatea băncii în țara noastră, au trecut în revistă proiectele desfăşurate cu finanţarea BERD, precum şi perspectivele de cooperare, informează MOLDPRES cu referire la surse de la ME.

În opinia lui Stephane Bride pentru a dezvolta potențialul economic al Republicii Moldova și a valorifica oportunitățile DCFTA e nevoie de schimbarea calităţii mediului de afaceri şi a climatului investiţional.

La rîndul său, Julia Otto a făcut o prezentare a priorităţilor BERD pentru următorii trei ani, incluse în noua Strategie pentru Republica Moldova (2014-2017). Astfel, BERD îşi axează strategia de ţară pe ameliorarea mediului de afaceri, promovarea standardelor europene şi dezvoltarea durabilă a întreprinderilor municipale. De asemenea, directorul Reprezentanţei BERD a dat asigurări că programele de finanţare active vor fi continuate.

În finalul întrevederii, Stephane Bride a apreciat rezultatele cooperării cu echipa locală a BERD şi a menţionat, totodată, programele investiţionale derulate în ţara noastră în sectorul energetic, precum Linia de Finanţare pentru Eficienţă Energetică în Moldova şi Programul de Facilitare a Finanțării Eficienței Energetice în Sectorul Rezidențial din Moldova.

De asemenea, ministrul Economiei a exprimat mulţumiri pentru contribuţia BERD la elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul de interconexiune electrică dintre Ucraina şi Moldova la Sistemul continental European ENTSO-E, proiectul de modernizare a reţelei electrice interne de transport ale Î.S. „Moldelectrica” ş.a. Potrivit lui Stephane Bride, aceste proiecte răspund necesităţilor mediului de afaceri, dar şi susţin politicile Guvernului în domeniul energetic.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu) 

img15001706

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!