ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victimele evenimentelor din 7 aprilie vor primi indemnizații

18:55 | 08.04.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o hotărîre de Guvern prin care a alocat mijloace financiare necesare pentru recuperarea prejudiciului cauzat persoanelor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.  

În acest an, de o astfel de indemnizație vor beneficia 21 de persoane, selectate de către Comisia guvernamentală specială, instituită în scopul examinării cererilor depuse. Potrivit documentului, pentru acordarea indemnizaţiilor unice, din fondul de rezervă al Guvernului, a fost alocată suma de 88 mii lei.

Astfel, de indemnizație unică în valoare de 7 mii de lei, cu titlul de ajutor financiar, vor beneficia 4 persoane, care au suferit leziuni grave și a căror suferințe fizice și psihice sînt prezente și astăzi. Celorlalte persoane li se vor acorda indemnizații în valoare de 3-5 mii lei, în funcție de traumele și leziunile suferite.

În ultimii trei ani, de indemnizații au beneficiat peste 200 de persoane.

(Editor L. Alcază)

img15002349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!