ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alți 10 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Yemen

11:37 | 13.04.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, în seara zilei de duminică spre luni, alți 10 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuați din Yemen, dintre care 7 adulți și 3 copii, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cetățenii moldoveni au fost evacuați, împreună cu alți cetățeni ruși, precum și ai altor state, prin intermediul unei curse militare charter a Federaţiei Ruse. Operaţiunea a fost posibilă datorită eforturilor conjugate ale grupului de lucru din cadrul MAEIE, care a menținut legătura permanentă cu autoritățile ruse, și ambasadei Republicii Moldova la Moscova, care a preluat cetățenii și le-a oferit protecția consulară necesară.

De asemenea, MAEIE a intervenit pe lîngă misiunea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în R. Moldova care, pentru cetățenii aflați în dificultate, a asigurat costurile de zbor de la Moscova la Chișinău și va acorda asistența necesară pentru integrarea ulterioară a acestora în societate.

Anterior, în perioada 2-5 aprilie curent, alți 12 cetățeni ai R. Moldova au fost evacuaţi din Yemen. Pînă în prezent, de la declanşarea confruntărilor militare pe teritoriul acestui stat, au fost evacuați 22 de cetățeni moldoveni. 

(Editor M. Jantovan)

img15002427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!