ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educației a acuzat Direcția educație a municipiului Chișinău de depășirea atribuțiilor de serviciu

14:51 | 06.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 6 mai /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Maia Sandu, a acuzat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Direcția generală educație tineret și sport (DGETS) a municipiului Chișinău de organizarea în ajunul alegerilor locale, a concursurilor de angajare pentru funcția de directori ai instituțiilor de învățămînt general din capitală în baza propriului regulament, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, Ministerul Educației a aprobat la sfîrșitul lunii martie curent noul regulament pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de angajare pentru funcția de director și director adjunct la instituțiile de învățămînt general.

”Am constatat că în Regulamentul aprobat de DGETS au fost eliminate toate prevederile referitoare la înregistrarea audio și video a concursurilor, a fost anulată obligativitatea prezentării de către candidați a certificatului ce atestă îndeplinirea standardului minim de competențe profesionale și manageriale”, a precizat Sandu.

Ministrul a mai declarat că în perioada 11-13 mai, DGETS își propune să desfășoare circa 40 de concursuri de angajare pe zi, cînd norma este de maximum cinci.

“Putem doar să presupunem că scopul acestor concursuri este obținerea unor avantaje de ordin electoral. La prima etapă, am inițiat anularea administrativă a regulamentului DGETS. Examinăm și opțiunea depunerii plîngerii penale împotriva factorilor de decizie de la DGETS care au comis abuz în serviciu”, a mai spus Sandu.

O situație similară Ministerul Educației a sesizat și în municipiul Bălți, notează MOLDPRES.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15002965

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!