ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un drum regional care leagă 22 de sate din raioanele Strășeni și Orhei va fi reconstruit

12:33 | 12.05.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 12 mai /MOLDPRES/. O importantă reţea de drumuri regionale şi locale din raioanele Străşeni și Orhei, care va face conexiunea dintre 22 de localităţi şi va asigura accesul locuitorilor către traseele naţionale, va fi reabilitată în următorii trei ani, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în urma realizării acestui proiect, va fi asigurat accesul pentru 45 de instituții școlare și 12 centre medicale din mediul rural.

“Deja am demarat reabilitarea a 21 km de drum local, care asigură legătura dintre  satele Voinova, Chirianca, Zubreşti, Recea, Ghelăuza. În acest scop, în 2014, din Fondul  Rutier au fost valorificate 15 milioane de lei. Vom continua reparația drumului, care va fi asfaltat și va avea două benzi de circulație, iar pentru aceasta din Fondul Rutier am alocat încă 35 mln de lei”, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, care a efectuat o vizită în teritoriu.

Totodată, ministrul a anunțat că o altă porțiune de drum, ce va face în continuare conexiunea de la satele Chirianca – Zubrești – Gălești – Găleștii Noi – Bucovăț, a fost propusă pentru includerea în programul de reabilitare a drumurilor locale susținut de Banca Mondială.

De asemenea, pentru includerea în proiectul Băncii Mondiale a fost propus drumul care face legătură între or. Strășeni – s. Saca, Mărtinești, Greblești, Codreanca, Lupa-Recea, Tabăra, Vatici, Curchi, Morozeni, Breanova, Tîrzieni, Mălăiești.

Anul acesta se preconizează reparația a circa 700 km de drumuri și străzi din intravilanul localităților, pentru care sînt prevăzute 450 mln de lei în Fondul Rutier.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

img15003110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!