ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a optat la Forumul de la Doha pentru dinamizarea cooperării economice internaționale

18:02 | 13.05.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. Republica Moldova a optat la Forumul de la Doha, care s-a desfăşurat în zilele de 11-13 mai, pentru dinamizarea relațiilor economice atît la nivel european, cît și mondial, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Serviciului de Comunicare și Relații Publice al Ministerului Economiei.

”Moldova a acceptat deja competiţia cu mediul economic european și internațional. De aceea ne vom axa efortul în continuare pe creșterea competitivității prin aplicarea standardelor de calitate internaționale, inovare și transfer de tehnologie, reducerea barierelor administrative pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și a climatului investițional, dezvoltarea economiei rurale, în special a celor non-agricole”, a declarat în discursul său la Forum vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride.

Competitivitatea produselor moldoveneşti va fi ameliorată prin „asigurarea securității și eficienței energetice prin diversificarea surselor de energie și valorificarea surselor de energie regenerabilă, consolidarea cooperării economice internaționale pe dimensiuni bilaterale, regionale și multilaterale”.

Ministrul Economiei a prezentat în cadrul sesiunii ”Economie și Energie”, un discurs despre dezvoltarea economică a țării, accesul la resursele energetice tradiționale și regenerabile, conexiunea la piețele internaționale, valorificarea pieței europene.

În ceea ce privește securitatea energetică, Stephane Bride a spus că Republica Moldova a stabilit opțiunea clară pentru integrarea în Uniunea Europeană și piața sa internă a energiei. Cererea de aderare la Tratatul Cartei Energiei și Tratatul de instituire a Comunității Energiei și îndeplinirea cu succes a etapelor de aderare reprezintă o dovadă clară a acestei opțiuni.

Forumul de la Doha a reunit circa 500 de participanți de nivel înalt din 80 de țări și organizații ale lumii.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img15003166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!