ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nicolae Timofti a înmînat drapelul de stat echipei olimpice care ne va reprezenta la Baku

18:03 | 04.06.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a înmînat, astăzi, drapelul de stat echipei olimpice care va reprezenta țara la prima ediție a Jocurilor sportive Europene, a comunicat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

„Sportul este o modalitate de a arăta starea fizică, morală și spirituală a unei națiuni și sper că sportivii noștri se vor întoarce acasă cu rezultate bune. Îmi doresc ca tricolorul să fie ridicat de cît mai multe ori la Baku. Să-l păstrați cu onoare și cinste ”, a menționat șeful statului.

Portdrapelul echipei olimpice, Mihai Sava, i-a spus șefului statului că membrii echipei olimpice vor reprezenta țara la cel mai înalt nivel.

Prezent la reuniune, președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, a menționat că echipa Republicii Moldova este pregătită să obțină rezultate notabile la Olimpiada de la Baku. „Sportivii noștri experimentați sînt pregătiți să-și apere titlurile, iar cei mai tineri dintre ei își vor demonstra calitățile sportive în premieră. Așteptăm rezultate bune la box, atletism, lupte libere, dar și la celelalte probe”, a spus Nicolae Juravschi.

În final, Nicolae Timofti a urat echipei olimpice succese și rezultate frumoase pe plan internațional.

La eveniment au participat și Petru Caduc, Antrenor Emerit al Republicii Moldova și membrii echipei Olimpice.

Prima ediție a Jocurilor olimpice Europene se va desfășura în capitala Azerbaidjanului, Baku, în perioada 12-18 iunie a.c.. La olimpiadă vor participa peste 6000 de sportivi din 50 de țări. Republica Moldova va fi reprezentată de peste 80 de sportivi la 12 probe: înot, atletism, ciclism, tir cu arcul, tir, canoe, box, lupte, sambo, taekwondo, scrimă, judo.

(Editor M. Jantovan)

img15003780

img15003780

img15003780

img15003780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!