ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe al României pledează pentru formarea cît mai rapidă a unui nou guvern la Chișinău

13:59 | 17.06.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Formarea rapidă a unui nou guvern la Chișinău este necesară pentru continuarea proiectelor bilaterale și susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei conferințe de presă comună cu șefa diplomației de la Chișinău, Natalia Gherman, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Aurescu, „alegerile locale de duminică au reconfirmat faptul că există o alegere clară din partea moldovenilor pentru parcursul european al țării”.

„Sperăm ca un nou guvern să se formeze cît mai rapid pentru stabilitatea R. Moldova. Este necesar de creat o majoritatea parlamentară care să mențină parcursul european al țării. Perspectiva europeană nu o poate lua nimeni, ea intră în codul genetic al moldovenilor”, a declarat Aurescu.  

La rîndul său, viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a afirmat că și în acest an România continuă să fie principalul partener comercial al R. Moldova.

„Susținerea apolitică a României față de parcursul european al R. Moldova s-a manifestat printr-o serie de rezultate concrete cum ar fi: lansarea gazoductului Iași-Ungheni, ridicarea podului de la Ungheni peste rîul Prut, programe de cooperare transfrontalieră ș.a.”, a menționat Gherman.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, se află într-o vizită de două zile în Republica Moldova. Oficialul român va mai avea o întrevedere și cu preşedintele țării, Nicolae Timofti.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15004129

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!