ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gherman s-a întîlnit cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn

09:34 | 26.06.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. În cadrul agendei de la Bruxelles, Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a avut joi o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, a relatat agenției MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile de pe agenda R. Moldova-Uniunea Europeană. În special, a fost subliniată necesitatea continuării proceselor de reforme în domeniile-cheie pentru societatea moldovenească. 

Un subiect distinct al discuțiilor l-a constituit perspectiva asistenței tehnice oferite Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. În acest sens, partea europeană și-a exprimat disponibilitatea de a ajuta în continuare Moldova în vederea implementării Acordului de Asociere RM-UE, utilizînd inclusiv programele și agențiile Uniunii Europene. 

La fel, părțile au căzut de acord asupra activității în Republica Moldova a consilerilor de nivel înalt din partea UE. În acest sens, au fost identificate domeniile în care Uniunea Europeană va sprijini R. Moldova. 

Părțile s-au referit la situația internă din Republica Moldova, precum și la evoluțiile regionale.

(Editor M. Jantovan)

img15004334

img15004334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!