ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Valeriu Streleț a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de premier

08:00 | 28.07.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Valeriu Streleț a fost desemnat oficial în calitate de candidat la funcția de premier. Decretul de desemnare a vicepreședintelui PLDM a fost semnat aseară de către Președintele R. Moldova Nicolae Timofti, informează MOLDPRES.

Potrivit șefului statului, decizia a fost luată în urma consultărilor pe care le-a avut cu liderii AIE III. ''Am semnat decretul. Candidatura înaintată este una bună, întrucît Streleţ are experiență de viaţă şi în politică. Noi îl vom susţine în toate acţiunile de mai departe. Acum urmează să vină cu programul de guvernare şi cu componenţa Cabinetului de Miniştri'', a specificat Nicolae Timofti.

La finele consultărilor cu președintele R. Moldova, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova Vlad Filat a menționat că fostul candidat al partidului pentru funcția de premier Maia Sandu nu a întrunit consensul necesar.

Potrivit legii, premierul desemnat are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a componenței nominale a Guvernului.

Vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ are 45 de ani, este căsătorit și are patru copii.  Acesta și-a început activitatea politică în 1994, pe parcursul anilor deținînd mai multe funcții. În 2007 este numit vicepreședinte al PLDM, iar din 2011 conduce fracţiunea liberal-democraţilor în Legislativ.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img15005017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!