ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La ediţia din acest a Festivalului Internaţional “Două inimi gemene” vor participa interpreţi din 14 ţări

16:01 | 24.09.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Interpreţi din 14 ţări vor participa la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară “Două inimi gemene. In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici”, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 13-14 noiembrie, informează MOLDPRES.

Directorul Festivalului, Eugenia Marin, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, că Gala Laureaţilor va avea loc, ca de obicei, pe 15 noiembrie, la Palatul Naţional “Nicolae Sulac”.

Potrivit sursei citate, preselecţia se va desfăşura pe 3 şi 4 octombrie. La secţiunea copii pot participa interpreţi cu vîrsta cuprinsă între 10 şi 16 ani, iar la cea maturi – de la 16 pînă la 40 de ani. Participanţii  la concurs vor fi acompaniaţi de “Aldea-Teodorovici Orchestra”.

Prezent la eveniment, preşedintele Festivalului, Cristofor Aldea-Teodorovici, a precizat că interpreţii vor fi acompaniaţi pentru o taxă simbolică. De asemenea, el a afirmat că la ediţia din acest an va fi organizată şi o seară cu formaţii renumite din ţară, care vor interpreta muzică în amintirea celor doi regretaţi interpreţi.

Potrivit Eugeniei Ursu, responsabilă de invitaţia participanţilor de peste hotare, la ediţia din acest an vor evolua pentru prima dată interpreţi din Vietnam, Kîrgîzstan şi Statele Unite ale Americii.

Bugetul Festivalului este estimat la aproximativ un milion de lei, sumă, care, deocamdată, nu a fost adunată.

În anul trecut Marele Premiu al Festivalului la cele două secţiuni a ajuns în Georgia şi Bulgaria.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img15006333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!