ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul comasează întreprinderile de stat responsabile de siguranța alimentară

17:56 | 07.10.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, Cabinetul de miniștri a decis reorganizarea a trei instituţii în domeniul siguranţei alimentelor, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Conform hotărîrii de Guvern, Întreprinderea de Stat „Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj și Dezinfectare a Producției” va fi reorganizată, prin fuzionarea (absorbția) Întreprinderii de Stat „Centrul de Stat pentru Certificarea Materialului Semincer” şi Întreprinderii de Stat „Centrul de Standardizare și Stabilire a Calității Nutrețurilor și Produselor Cerealiere”. Noua instituţie va purta denumirea de Întreprindere de Stat „Centrul Național de Verificare și Certificare a Producției Vegetale și Solului”.

Decizia are ca scop optimizarea cheltuielilor administrative a întreprinderilor de stat și prestarea serviciilor centralizate beneficiarilor.

Reorganizarea va permite reamplasarea laboratoarelor întreprinderilor sus numite într-un bloc unic, fapt ce va reduce cheltuielile agenților economici, care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la trei laboratoare diferite pentru a beneficia de expertiză.

Hotărîrea face parte din şirul de acţiuni în contextul implementării Strategiei în domeniul siguranței alimentelor pentru anii 2011–2015, precum și a Strategiei naționale de dezvoltare agricolă și rurală pentru anii 2014–2020.

(Editor A. Răileanu)

img15006698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!