ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup de olimpici și lideri ai sportului moldovenesc au sădit copaci în parcul „Valea morilor”

13:49 | 10.10.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Un grup de olimpici şi lideri ai sportului moldovenesc au sădit astăzi copaci în parcul „Valea morilor”, în debutul competiţiei „Golden Canoe: Juravschi-Reneski”, relatează MOLDPRES. 

Printre participanții la eveniment s-au numărat invitații de onoare - Viktor Reneiski (Belarus) şi Gheorghe Andriev (România), preşedinţi ai federaţiilor naţionale la diferite genuri de sport. „Competiţia este o invitaţie în sînul naturii, de a practica exerciţiul fizic. Sper că va deveni una tradiţională”, a subliniat în alocuţiunea rostită la manifestare preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Juravschi. ”Este o plăcere să te afli în acest decor frumos”, a spus fostul său coechipier la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Gheorghe Andriev. 

În debutul manifestării a fost organizat un cros în jurul lacului. Apoi au avut loc curse demonstrative şi oficiale ale tinerilor canotori de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv şi Liceul Municipal Sportiv. Toţi premianţii au fost decoraţi cu diplome și medalii. 

Nicolae Juravschi şi Viktor Reneiski au obţinut două medalii de aur la proba canoe dublu, distanţele 500 şi 1000 de metri la Olimpiada de la Seul 1988 şi o distincţie olimpică de argint la Atlanta 1996, sînt multipli campioni europeni şi mondiali. Perechea Juravschi – Andriev s-a clasat pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992). 

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img15006790

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!