ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost ales consiliul ADR UTA Gagauz-Yeri

16:15 | 12.10.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. O comisie a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor (MDRC) a stabilit componenţa consiliului Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) UTA Gagauz-Yeri. Instituţia îşi va începe activitatea la începutul lunii noiembrie, transmite MOLDPRES.

Membrii consiliului ADR UTA Gagauz-Yeri au fost aleşi în urma unui concurs. Din componenţa acestuia fac parte reprezentanţi ai mediului de afaceri, societăţii civile şi administraţiei publice locale. Consiliul este responsabil de coordonarea şi promovarea obiectivelor politicilor de dezvoltare regională la nivel local.

Potrivit unei decizii de Guvern, pentru organizarea activităţii noii agenţii a fost alocată suma de 500 mii de  lei.

În prezent, în R. Moldova activează Agenţiile de Dezvoltare Regională Sud, Centru şi Nord, gestionate de MDRC. Bugetul anual al acestor structuri se estimează la un procent din Bugetul de Stat al ţării, aproximativ 280 milioane de lei. 

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img15006816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!