ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Comrat şi-a început lucrările primul Forum investiţional din regiune

18:51 | 06.11.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Primul Forum investiţional din UTA Gagauz-Yeri şi-a început astăzi lucrările la Comrat. “Este momentul şi locul potrivit pentru a reafirma importanţa dezvoltării economice echilibrate şi durabile în regiuni”, a menţionat viceprim-ministrul, ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride, care a participat la evenimentul din autonomie, informează MOLDPRES.

Stephane Bride a salutat inițiativa autorităților din UTA Găgăuz-Yeri de a organiza un asemenea forum în regiune, în contextul în care atragerea investițiilor și dezvoltarea mediului de afaceri este o prioritate a Guvernului. “O realizare în acest sens este deschiderea  la Comrat a Agenției pentru Dezvoltare Regională, prin intermediul căreia vor fi aplicate mecanisme de promovare și vor fi direcționate mai multe fonduri în autonomie atît pentru infrastructură, cît și pentru susţinerea mediului de afaceri”, a spus oficialul.

La rîndul său, başcanul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, și-a exprimat încrederea că Forumul investițional va permite stabilirea unui dialog dintre autoritățile autonomiei şi mediul de afaceri, va contribui la îmbunătățirea climatului investițional în regiune şi în ţară.

La primul Forum investițional, organizat în perioada 6-7 noiembrie, participă reprezentanți ai autorităților centrale și locale, oameni de afaceri și delegați ai structurilor de stat din Turcia, Federația Rusă, Republica Belarus, Estonia, România ş.a.

În prima zi a Forumului au fost semnate contracte privind crearea unei întreprinderi moldo-belaruse de asamblare a tractoarelor în satul Tomai, construcția unui hotel modern în orașul Comrat și implementarea unui proiect de producere a energiei electrice din biomasă în Ceadîr-Lungă.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15007563

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!