ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În opt din nouă localuri din capitală nu se respectă normele antiincendiu

15:11 | 07.11.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. În opt din nouă localuri de divertisment din capitală se încalcă normele antiincendiu, a anunţat astăzi Serviciul Protecţiei Civile şi a Situaţiilor Excepţionale, informează MOLDPRES.

Angajaţi ai serviciului respectiv au inspectat în această noapte nouă cluburi de agrement în municipiul Chișinău. În urma raziilor efectuate, în opt localuri au fost depistate căi de evacuare blocate cu decorațiuni, materiale combustibile prezente pe pereții și podul încăperilor, hidranți incompleți, fără utilaj de primă intervenție, lipsa stingătoarelor și utilaj electric defect.

Ulterior, au fost întocmite procese-verbale și aplicate amenzi administrative. În noaptea din şapte spre opt noiembrie, în capitală urmează să fie verificate alte 12 localuri de divertisment.  

În ultimele cinci zile, în țară au fost verificate în total 80 de cluburi de agrement. Șapte directori urmează să se prezinte în instanţa de judecată, deoarece au admis încălcarea normelor antiincendiu.

În noaptea din 30 spre 31 octombrie, la Clubul “Colectiv” din Bucureşti a avut loc un incendiu, în urma căruia au decedat 38 de persoane, iar alţi circa 160 oameni au fost răniţi. Incendiul a izbucnit după un show pirotehnic, care a generat fum. Singura uşă a clubului era încuiată în acel moment, notează MOLDPRES.

(Reporter D. Moraru, editor A. Răileanu)

img15007583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!