ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Osipov a participat la cel de-al 90-lea Seminar regional Rose-Roth organizat de AP NATO

17:30 | 12.11.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exerciţiu Victor Osipov a participat astăzi la sesiunea “Regiunea Transnistreană: în căutarea unei soluţii” a Seminarului regional Rose-Roth, desfășurat la Chișinău. În cadrul prezentării sale, el s-a referit la eforturile clasei politice şi ale societăţii civile moldoveneşti de a identifica o soluţie viabilă pentru conflictul transnistrean, a relatat pentru MOLDPRES Biroul pentru reintegrare.

Victor Osipov a accentuat că reglementarea conflictului transnistrean şi reintegrarea ţării continuă să rămînă obiectivele prioritare pentru conducerea Republicii Moldova. Scopul principal al autorităţilor statului, a menționat vicepremierul, este de a elabora şi adopta un statut juridic special al regiunii transnistrene, ca parte integrantă a Republicii Moldova.

Viceprim-ministrul a vorbit de asemenea despre situaţia politică actuală, derularea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, reiterînd faptul că soluţionarea problemei transnistrene poate fi atinsă exclusiv pe calea negocierilor paşnice.

În zilele de 11-13 noiembrie curent, la Chişinău îşi ţine lucrările cel de-al 90-lea Seminar regional Rose-Roth cu tematica “Viitorul European al Republicii Moldova: contextul regional şi provocările interne”, organizat de Adunarea Parlamentară a NATO în cooperare cu Parlamentul Republicii Moldova. La lucrările lui participă parlamentari din statele membre ale NATO și statele partenere, experţi din mediul academic și cel neguvernamental, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.

(Editor A. Răileanu)

img15007742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!