ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Finlandei

16:29 | 24.11.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exerciţiu, Victor Osipov, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, Paivi Pohjanheimo, informează MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

În debutul întrevederii, Victor Osipov a salutat acreditarea recentă a dnei Paivi Pohjanheimo, în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Finlanda în R. Moldova şi a exprimat recunoştinţă Guvernului Finlandei pentru susţinerea acordată ţării noastre în cadrul instituţiilor europene, dar şi pe dimensiunea bilaterală, în vederea continuării reformelor și implementarii obiectivelor în raport cu Uniunea Europeană.

Vicepremierul a reiterat angajamentul plenar al Republicii Moldova pentru implementarea agendei de reforme în vederea alinierii la standardele europene.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor moldo-finlandeze şi perspectivele cooperării bilaterale.

Un subiect aparte al dialogului l-a constituit problematica reglementării transnistrene. Vicepremierul pentru reintegrare a menţionat scopul final al Republicii Moldova de a identifica o soluţie viabilă în problema conflictului transnistrean, pe principii exclusiv paşnice, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova.

În context, Victor Osipov a relatat despre derularea dialogului cu structurile de la Tiraspol, perspectivele pe termen scurt şi mediu, măsurile de consolidare a încrederii între populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, promovate de Guvernul Republicii Moldova.

Referindu-se la agenda de lucru a părţilor, vicepremierul a menţionat rezultatele conferinţei bavareze, pregătirile pentru reuniunea ministerială de la Belgrad şi importanţa continuării negocierilor în formatul ”5+2”, fără precondiţii.

În finalul întrevederii, Paivi Pohjanheimo a mulţumit pentru dialogul consistent şi a asigurat că Finlanda susţine cursul european al statului nostru şi va continua să acorde asistenţa necesară în realizarea acestui deziderat. 

(Editor M. Jantovan)

img15008129

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!