ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şefa diplomaţiei de la Chișinău a participat la Consiliul Miniştrilor Afacerilor Externe GUAM

15:28 | 04.12.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat astăzi la cea de-a 26-a reuniune a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre GUAM care s-a desfăşurat în marja celei de-a 22-a reuniuni a miniştrilor Afacerilor Externe ai OSCE la Belgrad, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Participanții la Consiliului GUAM au abordat o serie de subiecte legate de activitatea organizaţiei, printre care cooperarea statelor-membre ale GUAM în cadrul organizaţiilor internaţionale, dezvoltarea cooperării interparlamentare, sectoriale şi economice, colaborarea cu statele partenere, în particular cu SUA şi Japonia. Totodată, şefii diplomaţiilor din statele GUAM au convenit asupra consolidării eforturilor comune în vederea promovării şi adoptării Rezoluţiei Adunării Generale a ONU privind conflictele îngheţate din ţările GUAM.

Reuniunea Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe ai GUAM a fost urmată de reuniunea GUAM – Japonia, în cadrul căreia părţile au discutat priorităţile agendei de cooperare. Astfel, participanţii şi-au reconfirmat interesul de a dezvolta în continuare dialogul dintre GUAM şi Japonia. De asemenea, a fost semnat un nou Program de cooperare GUAM – Japonia care prevede un nivel mai avansat de cooperare dintre părţi.

Reuniunea ministerială a GUAM a adoptat o decizie privind transmiterea președinției GUAM Azerbaidjanului în anul 2016.

(Editor L. Alcază)

img15008485

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!