ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii a primit o delegaţie a Consiliului Europei pentru protecţia minorităţilor naţionale

12:11 | 18.03.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a primit astăzi o delegaţie a Consiliului consultativ al Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale a Consiliului Europei, aflată într-o vizită de documentare în Republica Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întîlnirii, a fost făcută o trecere în revistă a situaţiei minorităţilor naţionale din Republica Moldova şi a politicilor de stat vizînd păstrarea şi dezvoltarea identităţii etno-culturale a minorităţilor naţionale şi integrării acestora în societatea moldovenească.

Oficialul moldovean a reiterat disponibilitatea Republicii Moldova de a coopera strîns cu şi în continuare cu Consiliul Europei în vederea realizării angajamentelor asumate în baza Convenţiei-cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale. El a ţinut să sublinieze importanţa asistenţei oferite ţării noastre de către experţii europeni, în particular prin elaborarea expertizei asupra Strategiei de integrare a minorităţilor naţionale a Republicii Moldova şi sprijinirea implementării recomandărilor formulate în acest sens.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea vizitelor delegaţiei Consiliului Europei la Bălţi, Taraclia şi Găgăuzia.

(Editor L. Alcază)

img16002188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!