ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip a vizitat prima plantație de afine din Republica Moldova

19:56 | 19.07.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat, astăzi, prima plantație de afine din Republica Moldova, situată în satul Dolna, raionul Strășeni, transmite MOLDPRES cu referire la  Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Şeful Cabinetului de miniştri a fost informat despre tehnologia de creştere a afinelor, planta fiind nepretenţioasă la condiţiile meteorologice și rezistentă la boli.

În discuţii, Pavel Filip a salutat dezvoltarea afacerilor în agricultură, menţionînd că  ramurile noi și competitive vor avea în Guvern un partener puternic. Totodată, Premierul a spus că afacerile mici, deschise la nivel local, contribuie la dezvoltarea economiei naţionale şi la sporirea nivelului de competitivitate a ţării. 

Plantația de afine are o suprafață totală de 10 ha. Primele fructe au fost recoltate în acest an şi sînt destinate pentru piaţa internă.

(Editor M. Jantovan) 

 

img16005838

img16005838

img16005838

img16005838

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!