ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii a avut o întrevedere cu un oficial al Legislativului leton

11:59 | 22.07.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii, aflat la Riga pentru efectuarea unei runde de consultări politice interministeriale, a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Saeima (Parlament) Republicii Letonia, Ojārs Ēriks Kalniņš, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Oficialii au abordat subiecte privind posibilităţile de impulsionare a dialogului bilateral moldo-leton pe multiple planuri, realizarea agendei de reforme a Guvernului de la Chişinău în contextul implementării Acordului de Asociere RM-UE, precum şi aspecte privind procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. De asemenea, s-a făcut referinţă la evoluţiile de pe scena politică internaţională şi situaţia de securitate din regiune.    

Interlocutorii au apreciat buna cooperare stabilită la nivelul legislativelor ambelor state, fiind menţionate vizitele din ultimii ani pe linie parlamentară şi colaborarea existentă între grupurile parlamentare de prietenie. 

(Editor A. Răileanu)

img16005930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!