ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Țurcanu: ”Unica noastră opțiune politică viabilă este unirea cu România”

09:09 | 25.08.2016 Categorie: Politică

Republica Moldova: 25 de ani de Independenţă

Andrei Țurcanu, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, doctor în filologie, poet, publicist, critic și istoric literar

Întrebare: După declararea independenței, Republica Moldova a putut urma trei căi de dezvoltare: independentă, unionistă, ori strîns dependentă de CSI (mai nou, Uniunea Euroasiatică). Dacă am lua-o azi de la capăt, ce cale ați alege?

Răspuns:  Din păcate, 25 de ani de independență sînt un sfert de secol de ratări ale unor șanse infinite, pe care istoria ni le-a tot oferit cu generozitate pe parcursul anilor, de la 1991 încoace, și, în final, sentimentul presant al eșecului total.

Întrebare: Ce viitor vedeți pentru R. Moldova?

Răspuns: Am certitudinea că proiectul „Republica Moldova” nu a reușit și că unica noastră opțiune politică viabilă este unirea cu România. Acestea sînt semnificațiile, „realizările obținute” ale proclamării Independenței și pașii politici preconizați să-i facem urgent în continuare.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img16006779

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!