ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerele Justiției ale R. Moldova şi României au semnat un acord de colaborare

11:48 | 26.08.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Ministerul Justiției al României au semnat astăzi un acord de colaborare, informează MOLDPRES.

Potrivit ministrului Justiției al R. Moldova, Vladimir Cebotari, documentul prevede „planul de acţiuni pentru următorii trei ani de zile și transpunerea în practică a activităţilor comune ale celor două instituţii”.

„Acţiunile principale prevăd schimburi de experienţă şi expertiză pentru instituţiile subordonate ministerelor noastre, modul de aplicare a normelor europene, diverse instruiri, obţineri de consultanţă în elaborarea anumitor documente de politici, sau acte legislative de reformă, la care R. Moldova lucrează”, a specificat Cebotari.

Ministrul Justiţiei din România, Raluca Prună, a menţionat că ziua semnării acestui acord este una foarte simbolică, mai ales că mîine R. Moldova sărbătoreşte un sfert de veac de la proclamarea Independenţei. „Ne dorim ca acest plan de acţiuni să ducă la o cooperare atît la nivelul ministerelor, cît şi al celor care activează în aceste instituţii. În noiembrie curent, la Chişinău va avea loc un forum, unde vom discuta cu reprezentanţii puterii judecătoreşti, pentru a stabili mijloacele de conlucrare eficientă în domeniul juridic”, a susţinut Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei din România, Raluca Prună, întreprinde în perioada 25-26 august curent o vizită la Chişinău. Oficialul român va avea întîlniri cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Centrului Naţional Anticorupţie, Procuraturii Anticorupţie, Procuraturii Generale ș.a.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16006837

img16006837

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!