ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție și o masă rotundă dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului au fost organizate la Chişinău

18:27 | 20.09.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a avut loc astăzi inaugurarea expoziției „Davele Moldovei” și masa rotundă cu tema „Cercetarea fortificațiilor traco-getice de pe teritoriul Republicii Moldova: rezultate și perspective”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, directorul adjunct al instituţiei, Aurelia Corneţchi a menţionat că expoziția și masa rotundă, organizate cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului,  care se desfăşoară în perioada 20 septembrie - 15 octombrie concomitent în 50 de ţări, au drept scop de a valorifica o categorie aparte de monumente de istorie și arhitectură de pe teritoriul Republicii Moldova – fortificațiile de pămînt și lemn din mileniul I a. Chr.

La rîndul său, coordonatorul manifestării, Ion Tentiuc, şef de sector în cadrul instituţiei a subliniat că cele peste 100 de piese arheologice prezentate la expoziția „Davele Moldovei”, cea mai mare parte fiind expuse în premieră, reconstituie aspecte din domeniul relațiilor social-economice, etno-demografice și de viață spirituală ale comunităților traco-getice și geto-dacice.

Expoziţia este completată de un şir de postere în care sînt redate hărţi, imagini de ansamblu ale fortificaţiilor, fotografii ale valurilor şi şanţurilor de apărare, imagini ce reflectă procesul investigaţiilor arheologice ş.a. Ea va fi deschisă pînă la 31 octombrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img16007460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!