ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Iurie Leancă s-a lansat în campania electorală

12:55 | 01.10.2016 Categorie:

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Preşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie curent, informează MOLDPRES.

Iurie Leancă va ocupa a treia poziţie în buletinul de vot.

În cadrul lansării oficiale, liderul PPEM a menţionat că în această campanie „PPEM se va axa pe principii și valori omenești, care vor schimba viața cetățenilor în bine, iar nivelul de viață va căpăta un alt aspect, decît cel existent”.

„Un președinte trebuie să aibă capacitatea să negocieze cu orice conducător de țară, indiferent de principiile pe care le promovează. Eu voi fi președintele care va aduce prosperitatea din Vest în casele oamenilor. Voi fi vocea dintre popor și Guvern. Pentru a reseta situația creată în țară, îmi propun să îndeplinesc zece puncte pentru R. Moldova, care vor aduce bunăstare și prosperitate statului, vom obține sprijinul oficialilor din Vest, vom construi o justiție independentă și dură, vom încheia colaborări speciale cu România și Germania, vom dezvolta legăturile cu piețele din Est etc.”, a menționat Leancă.

Iurie Leancă s-a născut la 20 octombrie 1963, în orașul Cimișlia. Și-a început activitatea în anul 1989, fiind numit secretar secund la ambasada fostei Uniunii Sovietice din București, România. Din 2009 pînă în 2013 a fost prim viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova. La 23 aprilie 2013 a fost numit prim-ministru interimar, iar la 15 mai a fost desemnat prim-ministru. A ocupat această funcție pînă în februarie 2015.

Ieri, 30 septembrie, a fost dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Comisia Electorală Centrală (CEC ) a înscris pînă în prezent opt candidați în calitate de pretendenți la șefia statului: Marian Lupu - din partea PDM, Mihai Ghimpu - PL, Iurie Leancă – PPEM, Andrei Năstase – PPDA, Ina Popenco – Ravnopravie, Dumitru Ciubașenco - PN, Maia Sandu - PAS şi Igor Dodon - PSRM. În cazul altor opt candidaţi, CEC urmează să se expună pînă la 6 octombrie curent.

img16007811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!